среда, 7. новембар 2018.

NAGRADNI KONKURS ZA POEZIJU, KRATKU PROZU, ROMAN I PREVOD FESTIVALA ``TRGNI SE! POEZIJA!`` I TREĆEG TRGA


Nakon uspešno realizovana dva nagradna poetska konkursa, Treći Trg je 2017. pokrenuo stalni godišnji regionalni nagradni konkurs za neobjavljene knjige poezije, kratke proze, romana i prevoda.
Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori stariji od 18 godina koji pišu poeziju, kratku prozu i roman na međusobno razumljivim jezicima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) ili prevode ove žanrove na srpski jezik. Odabrani originalni rukopisi biće objavljeni u prestižnim bibliotekama „12/19” i „pro/za”, a prevodi u odgovarajućim edicijama. Autori i knjige biće predstavljeni na Beogradskom međunarodnom festivalu poezije i knjige Trgni se! Poezija!, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

Konkurs je otvoren u tri ravnopravne kategorije:

1) Konkurs za prvu knjigu poezije, kratke proze ili prvi roman;
2) Konkurs za drugu knjigu poezije, kratke proze ili drugi roman (za autorke i autore koji su objavili jednu ili više knjiga poezije, kratke proze ili romana);
3) Konkurs za prevedenu knjigu poezije, kratke proze ili prevedeni roman.
Na početku dokumenta obavezno navesti:
  • Ime i prezime autora
  • Kategorija:
  1. poezija prva knjiga
  2. poezija druga knjiga
  3. roman prva knjiga
  4. roman druga knjiga
  5. kratka proza prva knjiga
  6. kratka proza druga knjiga
  • Adresa
  • Mejl adresa
  • Kontakt telefon
  • Fotografija autora (JPG format)
  • Tekst knjige u Word dokumentu, u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora,  navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj (spisak naslova pesama, priča ili poglavlja) i kratak sinopsis, ukoliko se radi o romanu.
  • Kratka biografija autora
Rukopisi se primaju svake godine od 1.11. do 31.12. za prve dve kategorije, a tokom cele godine za treću.
Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Trećeg Trga www.trecitrg.rs  i na FB stranici https://www.facebook.com/TreciTrg/ najkasnije do kraja marta.
Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocije i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige.
Slanjem rukopisa na konkurs autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača.
Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane.
Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl konkurs@trecitrg.rs
Vaš Treći Trg

https://trecitrg.rs/konkursi/

Нема коментара: