четвртак, 22. октобар 2009.

WORD EXPRESS 2009.


WORD EXPRESS je jedan od 30 regionalnih umetničkih projekta koji se organizuju u okviru programa Britanskog saveta pod nazivom Creative Collaboration, a lokalni partner u projektu je udruženje građana „Treći Trg“.

Word Express je novi projekat književne razmene u Jugoistočnoj Evropi koji, u regionu obeleženom prošlim i sadašnjim konfliktima, ima za cilj da prebrodi kulturne i jezičke granice i donese nove književne glasove regiona u prvi plan.

Ovaj projekat je organizovan od strane britanske organizacije Literature Across Frontiers u saradnji sa organizacijom Delta Publishing iz Istanbula, kao deo programa Literature Across Frontiers Programme koji podržava Evropska unija i British Council.

Više informacija dostupno je na www.word-express.org


ŠTA JE CREATIVE COLLABORATION?

Creative Collaboration je regionalni projekat British Council-a koji okuplja umetnike, producente i kreativne preduzetnike oko umetničkih projekata koji povezuju ljude iz zemalja Jugoistočne Evrope i Velike Britanije u okviru kojeg se finansira preko 30 umetničkih inicijativa. Creative Collaboration nastoji da obogati kulturni život Evrope i da stvori mreže koje će omogućiti dijalog i debatu širom umetničkih zajednica pomažući međusobno razumevanje, razvijanje veština, poverenja i poštovanja koje prevazilazi granice. Više informacija na www.britishcouncil.org/creativecollaboration


2 коментара:

Jobove - Reus је рекао...

very good blog, congratulations
regard from Reus Catalonia
thank you

Beogradski festival poezije i knjige је рекао...

well thank you too, enjoy