понедељак, 09. јун 2008.

23. Festival mladih pesnika "Dani poezije" u Zaječaru (28-31. maj 08.)Poetski susreti na kome je učestvovalo 69 pesnika i pesnikinja sa prostora cele bivše SFRJ.
Tokom četiri dana, ljubitelji poezije u gradu na Timoku mogli su da uživaju u brojnim kulturnim manifestacijama i književnim skupovima. Tako je, na samom otvaranju festivala u sredu predstavljen portret pesnika Dejana Aleksića, dok su u četvrtak predstavljeni književni časopis „Polja“ i izdavačka
kuća „Dereta“. U ambijentu Zadužbine Nikole Pašića u petak su svoju poeziju predstavili „pesnici u pokušaju“ - učenici IV 1 odeljenja Zaječarske gimnazije, a zatim su se predstavili i pesnici Aleksandar Semakin i Vanja Miljković.


O fenomenu web-magazina Metafora, Treći trg i Balkanski književni glasnik. govorili su Saša Radojčić, Dejan Matić i Dragana Nikolić.

Poslednje, finalno veče započelo je predstavljanjem knjige „Poezija preko“ Sonje Veselinović, prošlogodišnje pobednice festivala, a nastavljeno predstavljanjem stihova ovogodišnjih finalista - Dragane Brdarić, Nataše Simeunović, Vladimira Tabaševića, Ivana Jevđenijevića, Gorana Karanovića, Andrije B. Ivanovića i Lazara Jovanovića.

Andrija Ivanović, Glas javnosti

Нема коментара: