среда, 15. август 2012.

ČEŠKAONICA 05



Dragi prijatelji,
Staro Mesto i Treći Trg pozivaju vas na književni program


ČEŠKAONICA 05


Nedelja 19.08.2012. u 21h

Kafić Staro Mesto
Rige od Fere 15, Dorćol
Beograd


Program
 
Predstavljanje indijske pesnikinje i scenariskinje Mamte Sagar, koja piše na Kanada–indijskom jeziku zastupljenom u Karnataka – južnoj indijskoj regiji.
http://mamtasagar.blogspot.com/

 
Opus i aktivnosti Mamte Sagar obuhvataju poeziju, poetski performans, pozorišni scenario, kratku prozu, esejistiku, akademska istraživanja, pisanje kolumni, kritiku, umetničke recenzije i novinarstvo. Njena dela prevedena su na gotovo sve indijske jezike, engleski, španski, vijetnamski, gaelik, malteški, kineski, ruski, japanski, slovenački i srpski. Profesor je na odseku za Kanada studije na Univerzitetu u Bangaloru.

Učestvuju
Mamta Sagar
Ana Seferović
Dejan Matić

---

Uz podršku ambasade Republike Indije, Mamta Sagar predstaviće se i smederevskoj publici, 17. avgusta, javnim čitanjem u Gradskoj biblioteci, sa početkom od 19h.

---

Poetsko-muzički performans “Supernovapoetry”
kolektiva / specijalni gost: Mamta Sagar, Indija, održaće se u subotu 18. avgusta u centru za nove medije – Galerija 12HUB u Karađorđevoj ulici broj 59, sa početkom od 20.30h, ulaz je slobodan.

Učesnici poetsko-muzičkog performansa pored gošće iz Indije su: Ana Seferović, beogradska pesnikinja i jedna od tri urednice “11 9 Web streaming poetry” publikacije na 43 jezika (Auropolis 2010), Igor Stangliczky (elektronika) i Marko Jevtić (gitara). www.supernovapoetry.net

---

Dobro došli!
Vaš Treći Trg
 

Нема коментара: